JIF INTERIORS

Ce este designul interior?

Te-ai gândit vreodată ce este designul interior? De ce atât de mulți oameni apelează la designeri pentru a amenaja spații interioare?

Întrebările sunt mai prezente decât bănuiești în comunitatea românească de design. Atât proprietarii de apartamente și case, cât și cei care oferă servicii de amenajări interioare, vor acces la informații utile despre cum să transforme diferite spații în bucurii vizuale.

Am căutat cele mai utile dar și relevante răspunsuri, pentru a fi în ton cu așteptările românilor și ale clienților JIF Interiors. Nu este ușor să găsești timp pentru redactarea unor articole lungi însă considerăm că este important ca cei care ne urmăresc să afle câteva lucruri utile despre acest domeniu fascinant.

Așadar, pentru foarte mulți specialiști din domeniu, designul interior este modul cum o persoană interacționează, simte și experimentează spațiile. Această definiție, completată de noi, vine de la Școala de Design Interior din New York. Totuși, referința este restrictivă deoarece designul interior, include o multitudine de factori care lucrează la unison pentru a crea bucurii vizuale și palpabile.

Zona de relaxare si lectura
Bun venit acasa!

Designul interior face parte din viețile noastre. El ne afectează modul cum trăim, muncim, jucăm și chiar vindecăm. În funcție de spațiul creat și amenajat, designul ales poate spori capacitatea omului de a se simți iubit, protejat, respectat, puternic și creativ.”

Echipa JIF Interiors

Așadar, ai aflat ce este designul interior, dar ca serviciu aplicat, cum se desfășoară?

 • 1. Apelezi la un designer de spații interioare
 • 2. El sau ea, studiază spațiul care trebuie amenajat
 • 3. Designerul creează un proiect ce poate include mai multe elemente (mobilă, decorațiuni, iluminat, covoare, etc)
 • 4. Implementarea proiectului

Nu am uitat de preț. Fiecare firmă de design interior are o politică de prețuri. Aceasta diferă în funcție de complexitatea proiectului, ceea ce este absolut normal. Fiecare client are un buget prestabilit, care poate crește în funcție de calitatea și creativitatea proiectului de design interior. Flexibilitatea este mereu la îndemâna clientului, așa că majoritatea designerilor încearcă să respecte bugetele alocate proiectelor.

Ai aflat ce este serviciul de designul interior. Cum se desfășoară acesta în țara noastră? Îți oferim câteva repere. Serviciul este încă tânăr dar în creștere. Popularitatea este susținută de numărul impresionant de afaceri care apelează la designeri pentru a crea spații interioare utile, elegante și moderne. Stilurile diferă de la un business la altul. Designeri încep să fie ceruți și căutați pentru a da viață unor proiecte încântătoare.

camera de dining in living
Spatiu interior de dining living

Ce reprezintă designul interior în România?

Încredere în creativitate românească. Serviciul este menit să îmbine utilul cu plăcutul. Unii clienți doresc spații frumoase, unice și care să reflecte personalitățile lor. Din fericire, serviciile de design interior sunt din ce în ce mai apreciate în România. Ce înseamnă acest lucru?

Românii încep să aibă încredere în specialiști. Casele devin exemple de experiență creativă, nu doar de intuiție nativă. Așadar, ei alocă resurse financiare pentru proiecte de design, dezvoltate și implementate de specialiști. În ultimii ani, țara noastră a devenit casă pentru mulți designeri.

Un alt lucru îmbucurător este cererea mare de designeri. Acest lucru este un efect al pandemiei. Românii s-au uitat în casele și apartamentele lor și au descoperit că se poate mai bine. Nevoia de renovare și amenajare a devenit o realitate. Timpul prelungit petrecut acasă, a dat naștere unei dorințe clare de a crea spații interioare frumoase și utile.

Mobilier custom made sufragerie
Mobilier personalizat de dining

Care sunt elementele unui design interior la superlativ?

Un specialist în design interior oferă soluții de dezvoltare a oricărui tip de spațiu. Dezvoltatorii imobiliari au nevoie de designeri pentru a crea apartamente și case care să corespundă cu nevoile clienților.

Valorificarea unui spațiu necesită expertiză. Un spațiu nu devine acasă peste noapte. Are nevoie de investiție emoțională și financiară. Din fericire, mulți designeri lucrează pentru a spori calitatea spațiilor puse la dispoziția clienților.

Nu am uitat de mobilier. Mulți români caută mobilier custom made pentru a se potrivi cu spații și nevoi specifice. La JIF Interiors, o să găsești specialiști care concep, execută și implementează mobilier custom made. Acest lucru te ajută să câștigi timp și să-l aloci altor activități. Mai mult decât atât, mobila se integrează optim în spațiul alocat: bucătărie, sufragerie, baie, hol, terasă și multe alte spații.

mobilier bucatarie eleganta
Bucatarie eleganta

Care sunt pașii de urmat pentru a găsi un designer de spații interioare în București?

Începi cu răsfoirea atentă a internetului. Documentarea este la îndemâna ta, mai ales în capitala României. Bucureștiul este gazda unor minți sclipitoare, ce reușesc să creeze spații interioare încântătoare. Identificarea celui mai bun colaborator necesită răbdare. Avem câteva sfaturi pentru voi:

 • 1. Analizează cu atenție portofoliul designerului
 • 2. Strânge informații despre proiectele care reunesc nevoile tale
 • 3. Vizualizează modul de lucru al designerului
 • 4. Citește recenzii scrise de clienți
 • 5. Preț
Design interior bucatarie open space rezidential
Design bucatarie open space

De ce ai putea lucra cu JIF Interiors?

JIF Interiors are experiență în amenajarea interioarelor. Credem în crearea unor spații cu două componente active: design și funcționalitate. Abordăm o metodă integrată în realizarea proiectelor. Cum?

 • 1. Creăm un concept personalizat pentru spațiul tău, în funcție de stilul ales;
 • 2. Concepem și executăm mobilier custom made, personalizat pentru nevoile și spațiul disponibil;
 • 3. Coordonăm integrarea și conceptului în termenul și bugetul stabilit.

Servicii de interior disponibile în prezent:

 • 1. Servicii de design interior
 • 2. Proiectare și execuție mobilier custom
 • 3. Recomandare și achiziție decorațiuni
 • 4. Recomandare și achiziție electrocasnice încorporabile

Concluzie scurtă:

Orice spațiu interior are potențialul de a deveni frumos și util în același timp. Unele spații vor surprinde plăcut ochii dar vor încânta nespus spiritul. Începutul poate fi dificil, însă merită transformat într-o sursă de entuziasm și claritate estetică. Dacă ai alături un profesionist, lucrurile devin mai ușor de gestionat.

Timpul este prieten și dușman. Depinde cum și când îl folosești. Orice proiect de design interior, mic sau mare, necesită atenție la detalii, o mână iscusită și o minte ageră. Așadar, ar fi util să ai acces la un ajutor specializat, capabil să transforme orice spațiu într-o bucurie estetică. Știm că este destul de dificil să alegi o firmă de design interior când sunt atât de multe oferte pe piață.

În ciuda faptului că ai putea fi influențat de preț, îți recomandăm să acorzi o atenție istoricului de proiecte finalizate al firmei de interes. Documentarea este esențială pentru identificarea unor colaboratori profesioniști, capabili să-ți redefinească modul de lucru și trai. Ești pregătit pentru o colaborare cu un designer experimentat?

Cum ne poți contacta?

JIF Interior iți oferă o experiență 100% personalizată, cu soluții complete de interior. Concepem și executăm planul, de la mobilă custom made până la implementarea efectivă a fiecărui detaliu.

Hai să discutăm despre proiectul tău. Cum? Foarte simplu.

Ne găsești la numărul de telefon 0720.333.741 și la adresa de email office@jifinteriors.ro!

Vrei să discutăm rapid pe Whatsapp? https://wa.me/0720333741

COMMENTS

Just say Your opinion.

YOUR COMMENT