Ce trebuie să ai în vedere atunci când cauți un designer de interior?
Te-ai decis să lucrezi cu un designer pentru a crea spații încântătoare. Vrei să faci acest pas deoarece meriți mai mult de la locuința ta. Ea poate primi parte din personalitatea ta. Devine o expresie a ceea ce ești și aspiri să devii.
Contează enorm ca designerul să fie în ton cu necesitățile tale și să le transforme în realitate. Totuși, având în vedere cât de mulți designeri sunt activi pe piața românească, cum poți găsi unul perfect pentru tine și proiectul tău?
Așa cum poate ai văzut, mulți designeri de interior lucrează în București și nu numai. Jobul este atractiv și pune în valoare creativitatea prestatorului de servicii. Decizia de a alege un designer interior este importantă și ar trebui să dureze mai mult decât o oră dedicată căutărilor online. Internetul este util. Corect. De foarte multe ori, din păcate, el poate fi un conductor către experiențe negative și bani investiți eronat.
Cum să-ți găsești un designer de interior perfect pentru tine și proiectul tău?
Știi cât de importantă este persoana care urmează să se ocupe de crearea și implementarea tuturor aspectelor estetice și funcționale ale spațiilor disponibile din locuința ta. Casă, apartament sau poate chiar spațiu de lucru, responsabilitatea rămâne aceeași. Așadar, tu trebuie să ai la dispoziție toate datele necesare pentru a lua cea mai bună decizie.
Ne-am gândit să-ți oferim o mână (digitală) de ajutor. Am selectat 7 pași care îți pot face munca mai ușoară și implicit să te aducă mai aproape de colaborarea perfectă. Ești pregătit?
1. Documentează-te cu rigurozitate. Internetul îți pune la dispoziție o sumedenie de soluții de design interior, oferite de persoane diferite. Analizează cu atenție fiecare opțiune și nu te grăbi. Creează o listă de avantaje și dezavantaje și include designerii care ți-au atras atenția într-un mod sau altul. Vezi cine are cele mai multe „puncte” și începe colaborarea fără rețineri.
2. Verifică portofoliul designerului de interior. Proiectele finalizate sunt pe măsura așteptărilor tale? Designerul a avut proiecte ca cel pe care urmează să-l începi? Portofoliul de lucru reprezintă cartea de vizită al unui designer. Vei vedea destul de rapid dacă stilul lor creativ este în ton cu nevoile și așteptările tale.
3. Citește recenzii și testimoniale. Înainte de a cumpăra un produs sau de a alege un serviciu, citește o serie de recenzii. Vezi cum s-au raportat alte persoane la produsele sau serviciile respective. Au fost mulțumite sau dezamăgite de ce au primit?
4. Verifică pregătirea profesională a designerului. Ce certificări are designerul? Unde a studiat? Cum își canalizează ideile creative? Ar fi util să ai câteva răspunsuri la aceste întrebări. Ele o să te ajute să știi dacă designerul poate crea și implementa un proiect la nivelul așteptărilor tale de calitate. Un alt aspect pe care merită să-l ai în vedere este timpul petrecut de designer în industrie. Premii de design? Posibil. Investighează cu atenție website-ul designerului.
5. Discută în persoană cu designerul de interior. Dacă ai o listă scurtă de designeri, întâlnește-te cu cei care crezi că sunt potriviți proiectului tău. Adaugă o latură umană procesului de selecție. În acest mod, vei reuși să găsești un colaborator adecvat. Discută despre proiectul tău și vezi tipul de abordare al designerului. Cum se pregătește pentru implementarea proiectului? Ce viziune are? Se apropie de ceea ce îți dorești?
6. Compatibilitate. Tu ai nevoie de un om cu care să rezonezi și să te simți confortabil. Designerul ar trebui să fie pe aceeași lungime de undă cu tine și să-ți creeze un mediu dedicat discuției constructive. Sfatul nostru: alege un designer cu care dezvolți o conexiune bună și cu care poți comunica. Fără rușine și fără rețineri.
7. Prețul. Un element greu de trecut cu vederea este prețul. Acesta poate dicta sau nu, începutul unei colaborări. Discută onest cu designerul despre bugetul disponibil. Costurile și termenii de plata reprezintă puncte importante de discuție. Nu le ocoli și tratează-le cu maximă seriozitate. Ai nevoie să știi că planul de plată este acceptat de ambele părți.
Acești pași te pot ajuta să ajungi la un designer potrivit pentru nevoile tale și proiectul tău. Am adauga și un element nativ: instinctul. De multe ori, instinctul poate fi o busolă pe cinste. Ar fi păcat să o utilizezi prea târziu. Nu uita că timpul este mereu de partea ta. Investește-l cu grijă și nu uita să ceri detalii despre serviciile întâlnite sau dorite.
Întrebările pot prelungi procesul însă mai bine așa decât să ai parte de o experiență neplăcută. Dacă urmezi acești pași, vei reuși să lucrezi cu un designer interior potrivit pentru proiectul tău. Îți recomandăm să începi procesul cu încredere și capul sus.
Vrei să descoperi cum se desfășoară un proiect de design interior?
Dacă ai reușit să găsești un designer, atunci poate te întrebi cum se desfășoară un proiect. Ar fi util să cunoști etapele pentru a știi ce te așteaptă. În ciuda faptului că fiecare firmă de design interior are politică personalizată de desfășurare a operațiunilor, unele lucruri sunt comune peste tot. Hai să vedem la ce te poți aștepta dacă lucrezi cu un designer în România și nu numai!
1. Realizarea unui plan de design pentru fiecare cameră în parte. Unii designeri fac randări 3D și planșe tehnice, care scot în valoare avantajele proiectelor. Acestea ajută clienții să vadă cu precizie cum o să arate proiectul finalizat.
2. Analiza necesităților și a obiectivelor de atins în fiecare etapă a proiectului. Designerul trebuie să facă o analiză a nevoilor clienților și cum să le transforme în realitate. Proiectul se împarte în etape distincte cu nevoie clare. Odată expuse corespunzător clientului, devin mai ușor de atins. Obiectivele trebuie să corespundă cu stilul de viață și bugetul alocat de client finalizării proiectului.
3. Concepția în formă finală. Tranziția de la schiță la formă finală implică multe opriri. Nu-i tocmai ușor să transformi rapid feedbackul în realitate. Totuși, un designer cu experiență o să facă un plan bun, folosindu-și expertiză și setul de informații dobândite anterior.
După ce clientul a aprobat planul și conceptul pentru spațiul unde urmează să fie implementat, designerul începe să aleagă materiale și culori. Această etapă este dificilă și necesită efort susținut. Printre cele mai comune alegeri se numără pardoseală, mobilierul (cumpărat sau personalizat), perdele, draperii, tapet, uși, culori ale pereților, decorațiunilor, elementelor sanitare și multe altele.
Fiecare spațiu are personalitate și vivacitate ascunsă. Rolul designerului este să creeze povestea care să întâmpine vizitatorii în fiecare zi. Grea sarcină, nu-i așa? Depinde pe cine întrebi. Noi, prin tot ceea ce facem, reușim să ancorăm visul proprietarului în cea mai dulce realitate.
4. Bugetul. Clientul prezintă un buget. Designerul trebuie să-l respecte sau să-l depășească cu puțin. În această fază se fac estimări precise, pe baza materialelor și a efortului care urmează să fie depus pentru finalizarea proiectului. În funcție de flexibilitatea clientului, se pot face unele ajustari pentru a rămâne sau nu în limita bugetului.
5. Implementarea proiectului. După celelalte patru puncte au fost analizate și aprobate de client, designerul începe munca. Totul se desfășoară conform planului. Durata? Depinde de proiect. Uneori apar probleme neprevăzute care necesită rezolvări rapide și eficiente. Alteori, clientul poate schimba anumite lucruri (se întâmplă).
6. Finalizare și predare produs final. Această etapă este așteptată cu sufletul la gură de client. La fel putem spune și despre designer, care dorește să-i fie apreciată muncă. Designerul verifică cu atenție dacă toate elementele aprobate, au fost instalate corespunzător și că planul a prins viață conform discuției cu clientul. Spațiul este curățat și pregătit pentru primirea clientului.
De ce ai putea alege o colaborare cu JIF Interiors?
Te invităm să vezi portofoliul de design interior unde vei descoperi corespunzător expertiza și pasiunea JIF Interiors. Am creat spații de apartamente, case, vile și spații personalizate pentru industria hotelieră. Oferim servicii de amenajări interioare funcționale și estetice, adaptate la stilul tău de viață.
Povestea ta prinde viață și ne ocupăm de toate. Ce înseamnă acest lucru? Pe lângă pașii expuși de noi în rândurile de mai sus, asigurăm servicii de mobilier personalizat, creat pentru spațiul disponibil. Într-un mod voit și activ, casa ta devine unică. Ai mobilă făcută pe gustul tău, în conformitate cu conceptul spațiului în care urmează să locuiești sau să lucrezi.
Te așteptăm la o discuție despre proiectul tău. Ne poți suna sau trimite un email. Răspundem rapid și cu informații relevante.
- Telefon: 0720 333 741
- Email: office@jifinteriors.ro
- Pagină de contact – Lasă-ne un mesaj!
- Facebook – Pagina Oficială JIF Interiors
- Instagram – Cont Oficial JIF Interiors
Just say Your opinion.
YOUR COMMENT