JIF INTERIORS

Partea a 2-a: Design Interior în București – 5 Tendințe Populare

cum se amenajeaza o sufragerie in 2023

Top 5 tendințe de design interior pe care trebuie să le cunoști în 2023.

În articolul anterior, „10 tendințe de design interior în București în 2023”, ne-au rămas cinci pe care vrem să le adresăm acum. Nu vrem să rămânem datori, dimpotrivă! Dacă nu ai citit prima parte, îți reamintim tendințele pe care le vom evidenția în rândurile următoare:

  • Tendința 5: Tehnologie modernă integrată în proiectul de design.
  • Tendința 6: Crearea unor spații multifuncționale și personalizate.
  • Tendința 7: Focul și lumina ca elemente de reunire socială.
  • Tendința 8: Integrarea artei și a obiectelor handmade în design.
  • Tendința 9: Proiectarea unor spații destinate relaxării și de wellbeing.
  • Tendința 10: Folosirea elementelor culturale cu specific românesc în proiect.
JIF Interiors design interior bucatarie

Vom continua să detaliem trendurile și ce presupun acestea. În acest mod, o să ai o idee completă despre tendințele actuale din București și cum ele domină proiectele de design interior. Capitala este locul unor specialiști desăvârșiți care reușesc lună de lună să surprindă cu creativitatea, inovația și profesionalismul lor.

Suntem mândri că facem parte dintr-o breaslă atât de respectată și populară în România. De altfel, JIF Interiors se bucură de o gamă variată de clienți în București, răspunzând de proiecte rezidențiale și de birouri. În acest sens, te invităm să consulți portofoliul nostru, unde vei găsi proiectele finalizate de JIF Interiors.

design decoratiuni perete apartament

Ai un proiect de design interior în București?

Poți lucra cu specialiștii noștri. Ei te vor ajuta în fiecare etapă a proiectului. De la concept, plan și execuție, îți asigurăm profesionalism dedicat și rezultate personalizate. Ai nevoie de mobilă la comandă? JIF Interiors poate proiecta și executa mobilă de calitate, care să fie perfectă în spațiul disponibil.

Profită de expertiza și experiența designerilor de la JIF Interiors și bucură-te de rezultatele pe care le meriți. Ne poți contacta la numărul de telefon 0720 333 741 sau la adresa de email office@jifinteriors.ro. În același timp, ai libertatea de a ne lăsa un mesaj detaliat despre proiectul tău în pagina de contact.

Abia așteptăm să te cunoaștem și să-ți transformăm visul în realitate. Până la primul contact, te invităm să citești următoarele rânduri și să descoperi cinci tendințe populare în design interior, cu accent pe piața din București.

cum aranjez scara in casa sticla

Tendința V: Tehnologie modernă integrată în proiectul de design

Trăim într-o lume fondată pe tehnologie. Capitala României atrage cele mai moderne forme ale tehnologiei moderne, urmată îndeaproape de Cluj-Napoca și Iași. În era modernă a designului interior, tehnologia face parte din proiectarea și realizarea unui spațiu, fie el mic sau mare. Designerii trebuie să se adapteze rapid la disponibilitățile tehnologice și să aleagă cu atenție produsele compatibile cu planurile de design.

design dormitor confortabil si functional

Ce tehnologie modernă poate fi integrată în proiectul de design?

Sisteme performante de automatizare a unor funcții diferite din casă: iluminat, sistem de încălzire, mașină de spălat, frigider, cuptor, TV, multimedia, umidificatoare, purificatoare de aer și dezumidificatoare (cu funcție WiFi și home). Controlul se realizează prin intermediul unei aplicații mobile sau a asistenților virtuali (atât de prezenți în viețile noastre).

Sistem de iluminat inteligent. Sistemele de iluminat moderne îți oferă acces la un nivel de control fără precedent. Poți seta intensitatea, temperatura luminii pentru a crea atmosfera perfectă în spațiul dorit.

Integrarea unor dispozitive inteligente în casă. Printre cele mai populare dispozitive inteligente se numără prizele, sistemele de securitate, televizoarele, sistemele audio, sistemele de control al temperaturii și electrocasnicele. Unele dispozitive pot fi integrate chiar în mobilier și controlate prin intermediul asistenților virtuali (Hey Google!).

Experiențe multimedia la superlativ. Cine nu vrea un cinematograf acasă? Crearea unui proiect destinat experienței cinematografice necesită experiență, deoarece trebuie să știi cum să aranjezi camera pentru asigurarea unei experiențe imersive. În același timp, ai nevoie de boxe integrate în tavan, ecrane OLED sau proiectoare performante. Acestea pot fi ascunse pentru a păstra aspectul estetic la nivel sublim, fără a compromite calitatea sunetului sau a imaginii.

design elegant open space apartament casa

Tendința VI: Crearea unor spații multifuncționale și personalizate

Dacă ai alături un designer cu experiență, planul spațiului interior prinde contur. Vei avea acces la un spațiu multifuncțional, dotat cu mobilă de calitate, menită să-ți facă viața mai confortabilă. Un designer cu experiență poate crea un spațiu potrivit nevoilor și preferințelor tale. În cadrul acestui trend de design există două aspecte esențiale:

  1. Folosirea mobilierului modular și extensibil;
  2. Personalizarea spațiului pentru a răspunde la cerințe individuale.

Designerii aleg mobilierul modular și extensibil deoarece oferă flexibilitate proprietarilor. Interioarele versatile răspund cel mai bine la necesități specifice. Prin reconfigurarea spațiilor, proprietarii pot obține mai multe lucruri de la ele. De exemplu, o cameră mică poate deveni un birou util și în cazul în care ai invitați, un spațiu de dormit.

Spatiul multifuncțional maximizează funcționalitatea și asigură un flux eficient de transformări pentru a servi unor nevoi diverse. Designerul te ajută să descoperi potențialul interiorului personalizat.

Tendința VII: Focul și lumina ca elemente de reunire socială

Socializarea în jurul focului este imprimată în ADN-ul uman. Focul și lumina vor crea mereu o atmosferă prietenoasă, perfectă pentru întâmpinarea prietenilor sau a familiei. Această tendință reflectă dorința unor bucureșteni de a avea focul și lumina într-un spațiu dedicat interacțiunii sociale și conexiunii umane.

Ce elemente pot integra focul și lumina în design?

Șeminee interioare și focare exterioare. Acestea devin puncte centrale de atenție și creează o senzație de căldură și confort în spațiul dedicat. Oamenii se pot strânge în jurul acestor surse de căldură și lumină.

Ai la dispoziție o sumedenie de opțiuni în materie de șeminee. Piața este încântătoare. Ele sunt disponibile în diferite stiluri, de la cele tradiționale cu aspect rustic până la cele minimaliste și elegante.

Iluminare ambientală și accentuare a spațiilor disponibile.

Lumina ambientală va accentua spațiile disponibile, creând o atmosferă caldă și primitoare. Ai la dispoziție diverse surse de lumină precum lampi de perete, corpuri de iluminat suspendate sau chiar spoturi direcționate. Vei găsi pe piață sisteme inteligente de iluminat, care asigură atmosfere plăcute, într-o paletă impresionantă de culori.

Tendința VIII: Integrarea artei și a obiectelor handmade în design

Știi ce nu se demodează niciodată? Arta. Îndepărtează-te de elementele produse în masă și apelează la arta pentru a crea spații extraordinare. Integrează arta și obiectele handmade pentru amenajarea spațiilor interioare.

De ce? Vei reuși să dai naștere unor spații unice și personale, cu un spirit autentic și original. Valoare suplimentară în design? Sigur că da! Unde poți găsi elemente decorative unice? Artizanatul local și meșteșugarii români vă pot surprinde în cel mai plăcut mod posibil. Obiectele handmade sunt create cu pasiune și reunește munca și creativitatea artiștilor. Aduceți o energie pozitivă în casă.

Tendința IX: Proiectarea unor spații destinate relaxării și de wellbeing.

Ai nevoie de un spațiu dedicat relaxării și, mai nou, wellbeing-ului. Această tendință în designul interior bucureștean este împrumutată din spațiul scandinav. Trăiești într-o lume agitată și extrem de solicitantă. După ore petrecute în trafic și la locul de muncă, vii acasă unde iei totul de la capăt cu responsabilități noi.

Pentru a evita sindromul burnout, stresul și depresia, ar fi indicat să te relaxezi acasă. În interiorul casei, ai putea opta pentru crearea unor spații de refugiu personal. Designerul poate utiliza culori calmante și elemente naturale pentru promovarea și menținerea unei stări de bine și a unui echilibru mental desăvârșit (tonuri de albastru, verde, nuanțe neutre). Elementele naturale, cum ar fi lemnul, pietrele și plantele, pot crea o conexiune cu natura și contribuie semnificativ la obținerea unei stări de spirit plăcute.

Tendința X: Folosirea elementelor culturale cu specific românesc în proiect

Spiritul autentic românesc se simte în aerul pe care-l respirăm în fashion și design interior. Din ce în ce mai mulți designeri de interior apelează la elementele culturale românești în dezvoltarea proiectelor lor în București și nu numai. Această tendință de design pune în valoare tradiția, istoria și identitatea românească, adăugând un caracter distinct spațiului interior amenajat.

Se folosesc elemente tradiționale românești precum motive brodate, ceramica locală (Horezu, Marginea), țesături tradiționale (vestimentare, covoare, draperii, perdele) dar și piese de mobilier și obiecte de artă create de meșteri creativi. Asemenea elemente vor fi utilizate pentru amenajarea spațiilor interioare cu puternic simț autohton sau sublime ode de recunoștință.

Contactează-ne pentru un proiect de design în București!

YOUR COMMENT