JIF INTERIORS

Tendințe Design Bucătării în 2023

Extensia personalității tale în bucătărie: tendințe de design în 2023

România este o țară cu oameni speciali, dornici să locuiască în case elegante, spațioase și funcționale. Dacă ai început să cauți designeri de interior, înseamnă că vrei mai mult de la fiecare spațiu pe care-l deții.

Casa ta poate deveni o extensie a vieții tale și a ceea ce te face unic. Totuși, pentru a crea spațiul ideal pentru activitățile zilnice, ai nevoie de ajutor specializat.

Nu ești singurul din țară care caută firme serioase de design interior. Alegerea unui partener care să se ocupe de designul bucătăriei tale poate fi o provocare. Diversitatea serviciilor de design interior în București te poate duce dintr-o parte în alta. Dacă ai în vedere și bugetul, atunci lucrurile devin oarecum mai clare.

bucatarie frumoasa design bucuresti

Design Personalizat: Transformă-ți Bucătăria de la Concept la Realizare

Sunt numeroase tendințe de design în bucătării pentru 2023 pe care merită să le ai în vedere. Opțiunile sunt variate și pot acomoda multe preferințe.

Bucătăria este un loc special. A făcut tranziția de la locul unde se gătește mâncarea la locul de socializare și unitate a familiei. Aici începe ziua și de cel puțin două ori, membrii familiei revin pentru a servi masa. Câteodată, „cântecul de sirenă” al frigiderului cheamă rezidenții la gustări.

cum ar trebui sa arate o bucatarie de apartament

Așadar, designul bucătăriei ar trebui să includă două elemente centrale:

  • Creativitatea culinară
  • Socializare liberă

Bucătăria este inima casei, locul unde se întâlnește pasiunea pentru gătit cu socializarea. Gusturile și stilurile se îmbină într-un mod armonios, iar fiecare membru al casei împărtășește impresii și opinii despre ce se întâmplă în lume. Așadar, înțelegi de ce este atât de important să ai o bucătărie elegantă și funcțională. Din fericire, vei găsi multe idei de design aplicabile bucătăriei.

De notat: designul bucătăriilor evoluează destul de rapid, reflectând într-o măsură sau alta inovațiile tehnologice și dinamica preferințelor umane. Schimbările în stilul de viață și gusturile estetice par să oglindească tiparele comportamentale actuale: schimbătoare și fluide.

Anul 2023 a reușit să fundamenteze prospețimea estetică, funcționalitatea și luxul în mixul perfect al designului de bucătărie. Pornind de la cromatică și materialele folosite tipic în dezvoltarea unei bucătării, vei fi întâmpinat de varietate, creativitate și flexibilitate.

A venit timpul pentru flexibilitate utilă în bucătărie. Rigiditatea nu este binevenită, mai ales într-un prezent atât de dinamic cu opțiuni diverse. Electrocasnicele inteligente, mobila prietenoasă cu mediul și pliată pe nevoile utilizatorilor, permit designerilor să fie îndrăzneți în abordarea planului de design.

Tendințe design bucătării în 2023

Vom încerca să scoatem în evidență câteva din aspectele comune ale unei bucătării moderne, apreciate de români și nu numai. JIF Interiors a lucrat la o sumedenie de proiecte de design, cu accent pe bucătării estetice și funcționale.

Firma noastră are un portofoliu extins de proiecte de design, pe care te invităm să-l consulți. Ai ocazia de a descoperi în profunzime caracteristicile proiectelor JIF Interiors; în același timp, vei înțelege de ce atât de mulți oameni ne contractează serviciile în București și nu numai.

Să luăm fiecare tendință pe rând!

Cromatică și materiale: Din ce în ce mai mulți designeri folosesc culori vii în amenajarea bucătăriilor. În același timp, ei apelează la materiale naturale, cât mai unice cu putință, pentru a aduce natura în casă. Verdele smarald și albastrul indigo par să fie foarte populare, deoarece ele pot crea un vibe revigorant și sofisticat în cameră.

În ceea ce privește materialele folosite în pregătirea bucătăriei, vom menționa lemnul și piatra. Acestea vor adăuga textură și căldură într-o cameră obișnuită cu focul și mirosul apetitului gastronomic.

Tehnologie modernă și electrocasnice inteligente (A.I.)

Bun venit inteligenței artificiale în viețile noastre! Tehnologia inteligentă este prezentă în majoritatea electrocasnicelor de ultimă generație. Astăzi poți controla din telefon cum și când faci mâncarea. Cuptoarele cu conexiune la internet, frigiderele inteligente, robinetele senzoriale și celelalte electrocasnice au fost create pentru a face viața mai ușoară proprietarului.

Rolul designerului este de a integra tehnologia în bucătărie, dându-i viață inteligentă. Un exemplu interesant: un frigider inteligent îți poate trimite alerte atunci când unele alimente sunt pe cale să expire. Astfel, nu vei rămâne niciodată fără anumite alimente.

Depozitare inteligentă, la îndemâna proprietarului

În orice bucătărie o să găsești spații de depozitare. Eternele dulapuri, unde se ascund copiii pe la 3 – 4 ani, sunt pline de oale, farfurii și tot felul de iteme necesare în bucătărie. Spațiul de depozitare este important în bucătărie. Sertarele și dulapurile pot fi concepute pentru a eficientiza spațiul disponibil. În principal, utilizatorul trebuie să aibă acces rapid la ustensilele necesare definitivării procesului culinar.

Rafturile suspendate și sistemele modulare sunt deseori preferate de clienții dornici de flexibilitate gastronomică. Ele sunt utilizate de designeri pentru a optimiza spațiul. O bucătărie mică devine mai eficientă, iar una mare, mai prietenoasă cu utilizatorii.

Bucătăria multifuncțională

Așa cum am menționat la începutul articolului, bucătăria nu mai este doar locul unde mama sau bunica pregătește ceva de mâncare. Bucătăria a devenit un loc multifuncțional, unde relaxarea, socializarea și liniștea vin la unison.

În acest sens, insulele de bucătărie cu scaune confortabile par să fie din ce în ce mai populare. De ce? Ele asigură acces la un spațiu suficient pentru socializare și experimentare deplină a preparatelor culinare.

Nu am uitat de sustenabilitate

Designerii de interior sunt preocupați de mediul înconjurător și încearcă să adopte practici ecologice în selectarea materialelor pentru dezvoltarea proiectelor. O să găsești proiecte ce folosesc materiale reciclate pentru a limita impactul asupra naturii. De asemenea, se dorește o conștientizare a consumului de energie electrică, ceea ce înseamnă folosirea unor electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic.

Totul se schimbă, dar ținem pasul cu tendințele populare.

Bucătăria ta poate fi în pas cu prezentul, însă cel mai important, ea va răspunde la nevoile tale. Scopul oricărui designer de interior bun este de a crea un produs menit să îmbunătățească calitatea vieții clientului. Așadar, dacă te gândești să-ți renovezi bucătăria sau ai un proiect rezidențial ce implică, contactează-ne cu încredere!

Să nu uităm: Pe lângă serviciile de design interior, JIF Interiors îți poate crea mobilă de bucătărie, de la concept la implementare.

Cum ne poți contacta?

  • Număr de telefon: 0720 333 741
  • Adresă de email: office@jifinteriors.ro

Să știi că suntem foarte activi în mediul digital. Așadar, ne poți găsi pe Facebook, Pinterest, YouTube și Instagram.

YOUR COMMENT